Pohankové karbanátky s červenou řepou a mrkví

Verča

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

200 g pohanky
200 g červené řepy a mrkve (ale může být i libovolná zelenina)
2 vejce
na zahuštění – strouhanku dle potřeby
na dochucení – česnek, sůl

Postup

1

Pohanku propláchneme vodou a zalijeme vroucí vodou či vývarem v poměru 1 díl pohanky na 2 díly vody a přikryjeme pokličkou a necháme pohanku „dojít“ (měla by se voda "vsáknout" do pohanky). Pohanku nevařím, opravdu změkne sama :).

2

V hrnci orestujeme nastrouhanou mrkev s červenou řepou a dusíme do změknutí. Necháme vychladnout a smícháme s vychladlou pohankou. Poté přidáme vejce, česnek a sůl. Do směsi přidáme tolik strouhanky, aby byla hmota kompaktní a šly z ní vytvarovat karbanátky.

3

Karbanátky buď smažíme na trošce oleje na pánvi z obou stran, nebo je můžeme upéct dozlatova v troubě na 180–200 stupňů, trvá to asi 25–30 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mandlovo – špaldová galetka s broskvemi (galette)

Sladké jáhlové kuličky s kokosem a oříšky

Ledová káva s kokosovou šlehačkou

Banánovo-arašídový chia dezert

Nápoj nesmrtelnosti

Smažený tempeh v marinádě s jasmínovou rýží

Čokoládový pudink z tapiokových perel

Root beer bábovka

Nepečený letní koláč s ovocem bez mouky a přidaného cukru

Pečená kořenová zelenina

Nepečené jablečné řezy s vanilkovým pudinkem a vlašskými ořechy

Langoše s medvědím česnekem