Perník | rychlý recept | bezlepkový a veganský

Jednoduchý recept na perník, pro ty co hledají zdravější variantu téhle dobroty :).

Live with Anny

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

150 g jáhlové mouky
100 g pohankové mouky
50 g kokosové mouky
1 lžička jedlé sody
půl lžičky perníkového koření
2 lžíce kakaa
350 ml teplé vody
3 lžíce sladidla
30 g kokosového tuku
50 g rozinek
50 g vlašských ořechů

Postup

1

Nejprve si v misce smíchám všechny sypké suroviny a pořádně je promíchám metličkou.

2

Dále ke směsi přidám ostatní "tekuté" suroviny a vařečkou vmíchám pěkné těsto.

3

Nakonec do těsta přidám rozinky a ořechy, zde je na vás co vše si do perníku budete chtít přidat.

4

Těsto dám do nádoby vyložené pečícím papírem a nechám perník péct ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 25 - 30 minut.

5

Já jsem ještě hotový perník potřela domácí marmeládou a přelila rozpuštěnou kvalitní (70%) čokoládou.

Poznámka

Těsto jsem dala do nádoby o velikosti: 18 x 25cm

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokoládové řezy s marcipánem

Rybí závitky s bylinkami a hrubozrnnou hořčicí

Video: Kuřecí roláda plněná smetanovým sýrem, sušenými rajčaty, mozzarellou a špenátem

Špagety se špenátovo-avokádovou omáčkou

Brokolicové pyré

Netradiční vláčný čokoládový dort z červené řepy

Zapékaný pastiňák s česnekem a sýrem Gruyere

Domácí chilli omáčka sambal

Tacos s cizrnovým falafelem

Luxusní cukroví – Dortová lízátka

Rýžové tortilly

Krůtí špenátové kari s jasmínovou rýží