Pečený lilek s česnekem

Zima už snad pomalu končí a ceny lilků a cuket už jdou v obchodech konečně zase po dlouhé době pomalu dolů. Tak mám pro Vás dneska tip na velmi jednoduchý oběd či večeři. Já jsem lilku dříve nějak pořád nemohla přijít na chuť, ale od té doby, co jsem se ho naučila správně upéct, na něj jednoduše nedám dopustit!

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny:
  • 1 lilek
  • 8 stroužků česneku
  • sůl
  • pepř
  • oregáno
  • olivový olej

Postup

1
Lilek podélně rozřízněte vejpůl a do každé půlky udělejte nožem několik hlubších zářezů. Pozor však, abyste neprořízli slupku.
2
Jednotlivé stroužky česneku oloupejte, přepulte a vložte je do zářezů v lilku. Lilek vložte do zapékací mísy, osolte, opepřete, přidejte oregáno a trošku zakápněte olivovým olejem.
3
Troubu si předehřejte na 200 °C a pečte 40 minut. Kdyby se Vám začal česnek připalovat, překryjte zapékací mísu alobalem.

Poznámka

Lilek podávejte teplý s libovolným pečivem :).
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Hrušky zapékané s medem, máslem a tymiánem

Avokádové brownies

Hubová praženica

Arašídovo-kokosové kuličky

Domácí ředkvičková pomazánka

Vanilkové donuty s čokoládovou polevou

Jahodovo-rebarborový chia dezert

Mangovo-ananasové smoothie s kokosovým mlékem

Teplý brokolicovy salát

Spaghetti aglio con pomodori e salsiccia

Vícezrnná tortila s drožďovou pomazánkou a šmakounem

Sýrové mini pizzy z muffinového plechu