Pečená dýně s parmazánem a bazalkovým dipem

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na dýni:

  • dýně Hokkaido
  • olivový olej Extra Virgin
  • vločková sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • parmazán
  • čerstvé bylinky na posypání (rozmarýn, tymián nebo bazalka)

Na dip:

  • 1 zakysaná smetana (případně řecký jogurt)
  • bazalka
  • malý stroužek česneku
  • sůl, pepř

Postup

1

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.

2

Mezitím si očistíme dýni. Nejdříve ji důkladně omyjeme, odstraníme konce a pak si ji rozkrojíme napůl a vydlabeme vnitřek. Poté si ji už nakrájíme na měsíčky (cca 1–1,5 cm silné). Já osobně nechávám dýni i se slupkou a neloupu ji.

3

Plech si vyložíme pečicím papírem a měsíčky dýně na něj poklademe. Pak už jen dýni pokapeme olivovým olejem, dobře osolíme, opepříme a posypeme parmazánem. Pečeme, dokud dýně není měkká. Trvá to zhruba 20–25 minut.

4

Než se nám dýně upeče, připravíme si bazalkový dip. Smícháme zakysanou smetanu s nadrobno nakrájenou bazalkou. Dip ještě osolíme, opepříme a přidáme malý stroužek česneku.

5

Dýni posypanou čerstvými bylinkami servírujeme s bazalkovým dipem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Špagety s pestem a ricottou

Hrášková krémová polévka

Gnocchi s pestem ze sušených rajčat

Cuketová nádivka

Domácí pohankové nudle bez válení

Špagety s krevetami a špenátem

Tacos s bramborem, tempehem a fazolemi

Pečená kořenová zelenina

Bazalkové kuřecí prso s teplou zeleninou

Zapečená bramborová kaše

Cuketové rolky s kuřecím masem

Pečená vepřová panenka s vypečenou slaninou a česnekem