Nízkosacharidová kuřecí prsa s mrkví a květákovou rýží – porce jen 310 kcal

Tento recept si zamilujete. Porce má jen 310 kcal, 12 g sachadů, 5 g zdravých tuků a 45 g bílkovin! Rýži zde nahradil ochucený květák a díky tomu podstatně snížíte příjem sacharidů. Oběd máte připravený za 40 minut a to klidně pro celou rodinu :).

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 700 g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 200 g mrkve
  • 2 lžíce citrónové šťavy
  • 1 lžíce sušeného česneku
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 1 lžička mořské soli
  • špetka kurkumy

květáková rýže:

  • 1 větší květák
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžička mořské soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • bazalka

Postup

1

Ve větším hrnci na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, přidejte kuřecí prsa nakrájená na kostky a dobře promíchejte.

2

Podlejte vodou, zakryjte poklicí a nechte přibližně 20 minut dusit. Přidejte koření, sůl, citrónovou šťávu a nastrouhanou mrkev. Vše nechte ještě 5 minut povařit.

3

Květák rozdělejte na malé růžice a v mixéru jej rozmixujte na strukturu rýže. Vložte jej do hlubší pánve, vlijte dvě lžíce vody, osolte, okořeňte a za občasného míchání vařte přibližně 10 minut, nebo dokud nezačne lehce zlátnout.

4

Pánev poté odstavte a rýži podávejte s připraveným kuřecím a mrkví.

Poznámka

Nutriční hodnoty:

  • Kcal: 310
  • Sacharidy: 12 g
  • Vláknina: 7 g
  • Bílkoviny: 45 g
  • Tuk: 5,5 g
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Americká klasika – snadné domácí Corn Dogy

Pečený květák okořeněný paprikou

Cizrna na kari s cuketou a mrkví

SCD cuketová polévka

Jarní pomazánka z medvědího česneku a vajíček

Rajčatovo-bazalková omáčka na těstoviny s tofu

Brownies z červené řepy

Šťavnatá kuřecí prsa se slaninou a mozzarellou

Dýňový falafel

Video: Americká ‚Deep dish‘ pizza

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Špagety s dýňovou omáčkou a zeleninou