Nepečená kávová zrna bez cukru

Máte chuť připravit si další zdravé cukroví, kterým ušetříte nejen kilíčka z Vánoc, ale i spoustu času? Dneska pro vás mám recept na nepečená kávová zrna, v nichž není žádný přidaný cukr. Co naopak v cukroví najdete, je spousta vlákniny a skvělá kávová a kakaová chuť.

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 80 g sušených fíků
  • 40 g loupaných mandlí
  • 15 g ovesných vloček
  • 1 vaječný bílek
  • ¾ polévkové lžíce instantní kávy
  • 1 polévková lžíce horké vody
  • kakao na posypání

Postup

1

Fíky nakrájejte na menší kusy. Instantní kávu rozmíchejte s horkou vodou.

2

Do nožového mixéru vložte všechny ingredience kromě kakaa a rozmixujte. Postupujte co nejrychleji, aby se vaječný bílek pomocí horké vody "uvařil".

3

Z hmoty tvořte oválky, do kterých udělejte podélně rýhu pomocí příborového nože. Bude-li se hmota lepit na nůž, čepel navlhčete. Stejně tak i ruce.

4

Kávová zrna poprašte kakaem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Podzimní buchta z dýně

Hovězí steak

Mandlovo-kokosové máslo s bílou čokoládou a malinami

Špagety s omáčkou z domácích rajčat a cukety

Vláčná jablečná roláda se skořicí a krémem s příchutí vaječného koňaku

Třešňové galettky s borůvkami

Krémová žampionová omáčka

Křupavá máslová kolečka s karamelem a čokoládovou polevou

Salát z rajčat a sýru cottage

Žíhaná dobrota

Žloutkový „mousseline“ krém do dortů, eclairs a profiterolek

Banánové muffiny s čokoládou