Postup
Krok 1
Předehřejte troubu na 250 °C. Rozšlehejte bílky s cukrem a poté vmíchejte ořechy. Nalijte do plechu o velikosti 40×40 cm vyložené pečícím papírem. Vložte plech a ihned snižte teplotu na 180 °C. Po deseti minutách opět snižte 150 °C a pečte přibližně 30 minut. Poté znovu snižte teplotu na 100 °C a pečte 15 minut.
Krok 2
Nechte pomalu chladnout v troubě s polootevřenými dvířky. Poté odstraňte pečící papír a nechte korpus úplně vychladnout. Na krém rozšlehejte žloutky s cukrem, přidejte mouku a nad parou dále šlehejte do zhoustnutí. Poté sundejte z plotny a vmíchejte kávu a čokoládu nasekanou na kousky. Promíchejte dohladka a nechte vychladnout. Do vychlazené náplně vmíchejte smetanu a máslo. Vychladlý korpus rozkrojte na 4 stejné části a postupně je namažte krémem a naskládejte na sebe. Trochu krému si nechte na potření povrchu dortu.
Krok 3
Na polevu zahřejte smetanu do horka a zalijte jí nasekanou čokoládu. Nechte chvíli stát a promíchejte dohladka. Polijte připravenou polevou vychlazený dort a ozdobte dle fantazie.