Rychlý a přitom opravdu lahodný čokoládový zákusek s korpusem lehkým jako obláček s pořádnou vrstvou čokoládové ganaše. 🙂
Doba přípravy: 40 minut
Porce: 10
Janetta
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Těsto
4 vejce
100 g cukru
200 g másla, rozpuštěného
100 g hořké čokolády, rozpuštěné
4 lžíce polohrubé mouky
1 balení prášku do pečiva
Poleva
500 ml smetany ke šlehání
200 g hořké čokolády
1 lžíce cukru
Žloutky s cukrem vyšlehejte do pěny, přidejte rozpuštěné máslo a čokoládu. Přisypte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Bílky vyšlehejte do sněhu a opatrně vmíchejte do těsta.
Nalijte do formy o velikosti 20×35 cm a pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu korpusu nevýjde čistá.
Rozehřejte smetanu v rendlíku do horka a poté jí zalijte hořkou čokoládu nakrájenou na kousky a vloženou do horkuvzdorné mísy společně s cukrem. Nechte chvíli stát a poté rozmíchejte dohladka.
Ještě horký korpus propíchejte na několika místech vidličkou a polijte polevou.
Nechte chvíli chladnout v pokojové teplotě a poté vložte do lednice.