Nadýchané řezy s čokoládovou polevou

Rychlý a přitom opravdu lahodný čokoládový zákusek s korpusem lehkým jako obláček s pořádnou vrstvou čokoládové ganaše. 🙂
  • Doba přípravy: 40 minut
  • Porce: 10

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 4 vejce
  • 100 g cukru
  • 200 g másla, rozpuštěného
  • 100 g hořké čokolády, rozpuštěné
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 1 balení prášku do pečiva

Poleva

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 200 g hořké čokolády
  • 1 lžíce cukru

  1. Žloutky s cukrem vyšlehejte do pěny, přidejte rozpuštěné máslo a čokoládu. Přisypte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Bílky vyšlehejte do sněhu a opatrně vmíchejte do těsta.
  2. Nalijte do formy o velikosti 20×35 cm a pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu korpusu nevýjde čistá.
  3. Rozehřejte smetanu v rendlíku do horka a poté jí zalijte hořkou čokoládu nakrájenou na kousky a vloženou do horkuvzdorné mísy společně s cukrem. Nechte chvíli stát a poté rozmíchejte dohladka.
  4. Ještě horký korpus propíchejte na několika místech vidličkou a polijte polevou.
  5. Nechte chvíli chladnout v pokojové teplotě a poté vložte do lednice.

Postup

1
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuřecí vývar s bílým chřestem

Domácí KFC kuře

4 nejoblíbenější krémy na dorty a cupcaky

4 nejoblíbenější krémy na dorty a cupcaky

Domácí koblihy

Tvarohové koláčky s chilli a limetkami

Bezový sirup

Delikátní Brownies plněné karamelem

Banánový ovesný koláč

Krůtí kuličky

Mrkvové koláčky s vanilkovým cheesecake krémem

Domácí pomazánka z nivy

Hráškový krém s opečenou slaninou