Mátový cheesecake s čokoládou

To jsme tady zatím neměli! Pokud máte rádi svěží chuť máty/peppermintu, tak vám tento recept nesmí utéct. Další ze série cheesecaku. Tentokrát s příchutí máty. Osvěžující a chutný dezert, který by jste měli rozhodně zkusit.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 25 oreo sušenek (ideální by bylo, kdyby polovina sušenek byla s mátovou náplní, ty jsou však v ČR těžce dostupné)
  • 5 lžic rozpuštěného másla
  • 690 g smetanového sýru
  • 390 g kondenzovaného mléka
  • 3 vejce
  • 1 lžička mátového extraktu
  • 1 lžička mentolového likéru
  • 1/2 lžičky potravinářského barviva
  • 1 lžíce mléka
  • 1 čajová lžička mouky
  • 2 šálky čokoládových lupínků

Postup

1

Začneme tím, že si troubu předehřejeme na 180°. Poté si pomocí kuchyňského robotu na jemno nasekáme sušenky. Jakmile jsou nasekané, přidáme 5 lžic rozpuštěného másla. Poté ještě zamícháme.

2

Poté směs přeneseme na dno formy. Je potřeba hmotu co nejvíce utlačit, aby byl základ cheesecaku pevný a ve finálním stavu se nerozpadal. 

3

Do velké mísy si dáme smetanový sýr, který pomoci mixéru vyšleháme dohladka. Poté přidáme kondenzované mléko a vše opět vyšleháme. Následně přidáme vejce, potravinářské barvivo a likér a opět vše promícháme.

4

V malé misce smícháme čokoládové lupínky s lžičkou mouky.

5

Nyní zamícháme 1 1/2 šálku čokoládových lupínku do krému a naneseme na korpus z oreo sušenek. Zbylé čokoládové lupínky nasypeme na povrch cheeseecaku.

6

Nyní pečeme na 180° po dobu asi 40 – 45 minut. Po vyjmutí z trouby oddělte okraj cheeseecaku od formy (pomocí nože), poté nechte vychladnout. Pro zlepšení chuti můžete před podáváním polít čokoládou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Roztomilí velikonoční zajíčci z kynutého těsta

Zapečené conchiglioni s ricottou a špenátem

Super energetické smoothie s melounem a borůvkami

Mini pavlovy s jemným krémem a malinovou polevou

Guláš z masáků

Rychlé nepečené pudinkové řezy se sušenkami a šlehačkou

Lívanečky s chia semínky, pečenými fíky a Amarettem

6 receptů na osvěžující ovocnou Sangrii

Rafaelo

Dýňový “guláš“

Pečené batátové hranolky s kořením

Paleo jablečný koláč