Začneme tím, že si troubu předehřejeme na 180°. Poté si pomocí kuchyňského robotu na jemno nasekáme sušenky. Jakmile jsou nasekané, přidáme 5 lžic rozpuštěného másla. Poté ještě zamícháme.
Poté směs přeneseme na dno formy. Je potřeba hmotu co nejvíce utlačit, aby byl základ cheesecaku pevný a ve finálním stavu se nerozpadal.
Do velké mísy si dáme smetanový sýr, který pomoci mixéru vyšleháme dohladka. Poté přidáme kondenzované mléko a vše opět vyšleháme. Následně přidáme vejce, potravinářské barvivo a likér a opět vše promícháme.
V malé misce smícháme čokoládové lupínky s lžičkou mouky.
Nyní zamícháme 1 1/2 šálku čokoládových lupínku do krému a naneseme na korpus z oreo sušenek. Zbylé čokoládové lupínky nasypeme na povrch cheeseecaku.
Nyní pečeme na 180° po dobu asi 40 – 45 minut. Po vyjmutí z trouby oddělte okraj cheeseecaku od formy (pomocí nože), poté nechte vychladnout. Pro zlepšení chuti můžete před podáváním polít čokoládou.