Lahůdková pomazánka z ovesných vloček a tofu

Tato pomazánka je skvělá na chlebíčky, má krémovou konzistenci a jeden by nevěřil, že je z ovesných vloček.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100 g ovesných vloček (nejlepší jsou ty jemné)
  • 1 cibule
  • 1 lahůdkové tofu
  • 4 lžíce lahůdkového droždí
  • trocha řepkového oleje
  • 1 lžíce kvalitní sójové omáčky
  • lžička kari
  • lžička černuchy
  • lžička soli
  • dle chuti pepř

Postup

1

Na troše oleje osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, poté přidáme kari a černuchu (pokud nemáte, můžete použít i obyčejný kmín). Orestujeme – tím zvýrazníme chuť koření.

2

Přisypeme ovesné vločky, promícháme a zalijeme vodou – vodu přiléváme postupně podle toho, jak moc vločky nabudou. Mícháme přibližně 10 minut – do změknutí vloček.

3

Tofu nastrouháme a přidáme k vločkám. Prohřejeme a poté stáhneme z plamene a vmícháme lahůdkové droždí a sójovou omáčku, dochutíme solí a pepřem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pečená rajčata s bylinkami a česnekem

Pikantní zeleninová mísa s avokádem a cizrnou

Video: Květináčkové dortíky plněné kiwi a cottage sýrem

Křupavé cuketové placičky se sýrem Feta

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Nepečený krémový dort s Nutellou

Dýňový cheesecake

Banánové lívance na kokosovém oleji

Bleskový špaldový koláč s čokoládou a brusinkami – porce jen 176 kcal

Kakaový koláč s hruškami

Seitan – základní recept

Rybízový koláč se sněhem

Tvarohovo ovesné knedlíky