Kynuté buchty

Lucie Šádková

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500g hladké mouky
  • 15g droždí
  • 50g cukru
  • 2 žloutky
  • 80g másla
  • 4 lžíce rumu
  • 300ml mléka
  • Citrónová kůra

Postup

1

Mouku dáme do mísy, uděláme v ní důlek do kterého rozdrobíme droždí. Přidáme cukru a zalijeme vlažným mlékem, necháme cca 10min vzejít.
Přidáme rozpuštěné máslo,rum, žloutky, citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto.
Necháme 45min kynout. Z těsta tvarujeme malé bochánky, které si zlehka roztáhneme,dáme povidla nebo jinou náplň a stáhneme, aby náplň nevytekla.

2

Každý, takto naplněný bochánek celý smočíme v oleji a skládáme vedle sebe na plech.
Necháme cca 30 min kynout a poté pečeme dozlatova.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jemný mrkvový dort s vanilkovým krémem a vlašskými ořechy

Rychlé avokádové hranolky v pikantním křupavém obalu

Citronové kokosovo-mandlové kuličky bez cukru

Video: Pravý ukrajinský boršč s hovězím masem

Čokoládová pěna

Video: Bramborové soufflé s parmezánem a čedarem

Italská pizza

Muffiny z červené řepy

Perníčky

Řepovo-cuketové „bramboráky“ bez smažení

Video: Bagetové lodičky plněné rozteklým sýrem, křupavou slaninou a krémovými vajíčky

Čerstvý salát s artyčoky