Kuřecí kousky v pomerančové omáčce

Nemusíte si kupovat jídlo z čínské restaurace, abyste si pochutnali na lahodných kouscích kuřete s pomerančovou omáčkou. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept. Není třeba dodávat, že je kuře nejlepší s rýží.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • asi 700 g vykostěných kuřecích prsou nebo stehen, nakrájené na malé kousky
  • 2/3 hrnku pomerančové šťávy (čerstvě vymačkaná nebo džus)
  • 1/3 hrnku hnědého cukru
  • 1/4 hrnku sojové omáčky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce pomerančové marmelády
  • hladká mouka (množství podle potřeby)
  • olej na smažení
  • sezamová semínka
  • obloha k masu – např. rýže

Postup

1

V míse smíchejte pomerančovou šťávu, sojovou omáčku, cukr a marmeládu. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí a dejte mísu stranou.

2

Do hlubokého talíře nebo mělké mísy dejte 3/4 hrnku hladké mouky. V jiném talíři pak rozšlehejte vejce.

3

Jednotlivé kousky kuřete obalte v mouce, vejcích a poté znovu v mouce. Obalené kousky vyskládejte stranou.

4

V hrnci nebo hluboké pánvi rozpalte olej na smažení. Kuře osmažte, aby bylo zcela propečené. Osmažené kousky dejte na talíř vyložený papírovými ubrousky.

5

Namočte kuře do pomerančové omáčky, posypejte sezamovými semínky a podávejte s vařenou rýží.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Sýrovo bramborová roláda se šunkou

Rychlý těstovinový guláš s hovězím masem, rajčaty a sýrem

Domácí špenátové těstoviny s kuřecím masem a lučinou

Video: Domácí indická kuřecí Tikka Masala

Špenátové wrapy s tofu a cuketou

Čočkový salát s cuketou a avokádem

Lasagne s boloňskou omáčkou

Kuskusový salát s tuňákem a mungem

Máslo s medvědím česnekem

Lokše

Pikantní kuřecí plátky, houbové soté, křupavá dýně

Křehké kuličky s kuřecím masem, bylinkami a rajčatovou omáčkou