Korpus
Zdobení
Nad parou rozpusťte čokoládu s vodou, promíchejte do hladka. V míse smíchejte mouku, sodu a sůl.
Předehřejte troubu na 180 °C.
V jiné míse rozšlehejte máslo, vanilkový extrakt a oba cukry do pěny. Přidejte postupně žloutky ze všech vajec, poté přilijte rozpuštěnou čokoládu. Vmíchejte moučný mix a podmáslí.
Bílky vyšlehejte do tuha a lehce je vmíchejte do těsta.
Nalijte těsto do formy o velikosti 22 x 22 cm a pečte přibližně 30 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nebude suchá. Vyndejte z trouby a nechte 5 minut chladnout.
Pomocí vařečky udělejte do těsta pravidelné díry a nechte půl hodiny chladnout.
Poté rovnoměrně nalijte salko na korpus a nechte jej se vsáknout. Následně korpus polijte karamelovým topingem a nechte úplně vychladnout.
Vyšlehanou smetanu rovnoměrně rozetřete na korpus a ozdobte kousky vašich oblíbených tyčinek.