Krémová polévka z mrkvové natě

Že je mrkvová nať odpad? Tak to ani náhodo! O víkendu jsem se stavila na trzích a koupila krásné mrkvičky a když už jsem byla u toho mrkvového vaření říkala jsem si jak využít nať... Přeci je škoda vyhazovat věci které jsou tak dobré i když si myslíme že jsou dobré jen pro králíky Tak pojďte do toho se mnou chuť je netradiční a naprosto skvělá.

Kitchen book

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2,5l kuřecího vývaru
  • 250ml smetany na vaření 30%
  • 200g mrkvové naťě
  • sůl
  • pepř
  • máslo

Postup

1

Na lžíci másla si orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme rozvonět. Česnek s cibulí zaprášíme moukou a lehce orestujeme.

2

Zalijeme vývarem, přidáme nať a vaříme do úplného změknutí( i tužších částí).

3

Nakonec zjemníme smetanou a rozmixujeme ponorným mixérem.

4

Polévku přecedíme přez jemné sýto a podáváme. Můžeme doladit lžičkou smetany na ozdobu nebo zakápnout kvalitním olivovým olejem. Určitě zkuste!!!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Snadný Citrónový/Limetkový dort

Robi roštěná na žampionech

Pečená cizrna

Smetanová polévka ze zelených fazolek a saturejky

Krkovička s rajčátky a mrkví

Vánoční cukroví – křehká máslová kolečka s vanilkou

Duhová roláda

Pikantní udon nudle s tofu

Segedýnská cizrna

Vegetariánské zelené kari

Plněné bramborové knedlíky bez masa

Mrkvová polévka v thajském stylu