Ingredience
- 110 g másla
- 900 g mrkve, oloupaných a nakrájených na kousky
- 1 velká žlutá cibule, oloupaná a nasekaná
- 1 lžíce kari
- 1 l zeleninového vývaru
- 850 ml mléka
- 2-4 lžíce chilli omáčky (sriracha)
- sůl a pepř
- lístky koriandru na ozdobení
Postup
Krok 1
Mrkve oloupejte, popřípadě pouze dobře umyjte, pokud jsou mrkve hezké.
Krok 2
Nakrájejte je na větší kusy a vložte je společně s máslem do většího hrnce. Restujte je dokud nezačnou lehce měknout, přibližně 8 minut a poté přisypte kari a nasekanou cibuli.
Krok 3
Jakmile cibuli lehce orestujete, přilijte vývar a mléko. Přiveďte vše k varu a nechte přibližně 15 minut vařit.
Krok 4
Nechte polévku lehce vychladnout a až poté ji rozmixujte buď pomocí tyčového mixéru nebo klasického stolního. Přidejte chilli omáčku, pepř a sůl. K servírováním přidejte natrhané lístky koriandru.