Bezlepkové slané krekry z hrachového těsta

Tyto krekry jsou skvělou alternativou klasických chipsů, které mají plno tuku a soli. Krekry jsou krásně křupavé, velmi chutné a navíc hotové do půl hodiny. Ideální pro nečekanou návštěvu nebo jen tak na křupání třeba k televizi :). TIP: Recept je vhodný pro veganské i bezlepkové stravování.
  • Doba přípravy: 30 minut

Mary

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200 g hrachové mouky
  • 60 ml olivového oleje
  • 70 ml vody
  • 1/2 lžičky soli
  • 30 g máku

Postup

1

Do větší mísy vsypte hrachovou mouku, sůl a mák. Přidejte olej, vodu a vše jemně promíchejte. Poté přendejte těsto na vál a propracujte jej dobře rukama.

2

Těsto vyválejte do tenčího plátu rovnou na pečícím papíře, bude se vám lépe přenášet na plech. Pokud se vám těsto lepí na váleček, v průběhu vyvalování můžete lehce podsypávat moukou.

3

Ideální tloušťka těsta je přibližně 2 mm. Těsto rozkrájejte do tvarů dle chuti a pečte v troubě předehřáté na 160 °C přibližně 15 minut nebo dozlatova.

4

Upečené krekry nechte úplně vychladnout a skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bleskurychlá zeleninová pánev s lahůdkovým droždím

Rychlé avokádové smoothie s kakaem a kokosovým olejem

Citronový dort

Krémové tortelliny s česnekem a parmazánem do půl hodiny

Snídaňový dort z ovesných vloček a tvarohu

Vegmezán – Veganský parmezán

Super rychlé nepečené čokoládové sušenky z ovesných vloček

Spaghetti al pomodoro

Karnevalové italské castagnole

Čočka s rajčatovo celerovou omáčkou

Medové řezy

Hlívový kuba – láska na první ochutnání