V jedné misce vyšleháme bílky dotuha.
V druhé míse vyšleháme žloutky s 2 PL cukru do pěny. Přišleháme olej a 100 ml mléka. Poté už si od hluku ze šlehače odpočineme a do směsi vmícháme kypřicí prášek, kokos, kukuřičnou mouku a citronovou kůru. Celou směs pak zjemníme vyšlehanými bílky (nejprve třetinu bílků vmícháme energicky a zbytek pak pomalu a opatrně, abychom nepřišli o všechny bublinky, které nadlehčí těsto, jež bude už tak díky kukuřičné mouce hutnější).
Směs nalijeme na plech (40x30 cm) s pečicím papírem a vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů.
Hned se vrhneme do přípravy pudinku. Obyčejně je pytlík pudinku navržen na 500 ml. My si 2 pytlíky uvaříme v 700 ml mléka s 2 PL cukru. Nechceme ho totiž tak tekutý. Jakmile je pudink hotový – hustý, ale stále tekutý – vyndáme předpečený korpus a pudink na něj nalijeme. Nečekejte, že bude pudink protékat těstem, zůstane na povrchu, jelikož těsto je prostě hutnější.
Vložíme zpět do trouby a pečeme dalších 15–20 minut, dokud pudink na povrchu nepopraská.
Vychladlý koláč potřeme zakysanou smetanou a bohatě posypeme mletou skořicí.
Koláč by šlo prakticky i jakoby otočit. Přidejte do těsta 1 PL kakaa, místo čokoládového pudinku použijte vanilkový, kakao přidejte i do smetany (také trochu moučkového cukru, jelikož samotné kakao je hořké) a máte z jednoho recepisu 2 krásné a jednoduché koláče.