Lasagnové rolky se špenátem, parmezánem a mozzarellou
Vypadají, jako byste nad nimi strávili celé hodiny, přitom je připravíte v klidu za 30 minut. Pokud chcete uvařit něco netradičního, lehkého a s plnou chutí, tyto rolky jsou správná volba,
- Čas přípravy: 25 minut
- Čas vaření: 40 minut
- Celkový čas: 1 hodina a 5 minut

Ingredience
- 18 lasagnových nudlí (těstovin)
- 2 a 1/2 hrnku smetany
- špetka soli
- špetka pepře
- 1 lžička česnekové soli (není nutné)
- 1 polévková lžíce mouky
- 1 hrnek strouhaného parmezánu
- 3 hrnky uvařených kousků kuřete (můžete využít maso z vývaru nebo ho nahradit slaninou)
- 2 hrnky jemně nasekaného špenátu (můžete použít čerstvý nebo rozmražený)
- 2 hrnek nakrájené mozzarelly
- nasekaná petrželová nať (na ozdobu)
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C. Podle návodu uvařte lasagnové nudle. Opláchněte studenou vodou a dejte stranou.
V míse smíchejte smetanu, sůl, pepř, česnekovou sůl, mouku a 1/2 hrnku parmezánu.
V jiné míse smíchejte maso, špenát, 1 hrnek mozzarelly, zbývající 1/2 hrnku parmezánu a 1 hrnek smetanové směsi.
Přichystejte si pečicí plech (23 x 30 cm) a jeho dno vytřete tukem. Na každou těstovinu rozetřete 2 – 3 lžíce špenátovo masové směsi. Pevně srolujte a položte do vymazaného plechu. Až budou vedle sebe všechny rolky, všechny je polijte smetanovou směsí.
Posypejte zbývající mozzarellou a dejte do předehřáté trouby. Pečte zakryté 25 – 30 minut. Poté odkryjte a pečte dalších 10 minut, dokud sýr a smetana nezačnou tvořit bublinky. Vyndejte z trouby a posypte nasekanou petrželkou.
Před podáváním polijte jednotlivé rolky smetanovou omáčkou, která stekla na dno plechu.
Mohlo by vás zajímat:
maso mozzarella parmezán smetana špenát těstoviny Těstoviny
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře