Lasagnové rolky se špenátem, parmezánem a mozzarellou

Vypadají, jako byste nad nimi strávili celé hodiny, přitom je připravíte v klidu za 30 minut. Pokud chcete uvařit něco netradičního, lehkého a s plnou chutí, tyto rolky jsou správná volba,
  • Čas přípravy: 25 minut
  • Čas vaření: 40 minut
  • Celkový čas: 1 hodina a 5 minut

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 18 lasagnových nudlí (těstovin)
  • 2 a 1/2 hrnku smetany
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 1 lžička česnekové soli (není nutné)
  • 1 polévková lžíce mouky
  • 1 hrnek strouhaného parmezánu
  • 3 hrnky uvařených kousků kuřete (můžete využít maso z vývaru nebo ho nahradit slaninou)
  • 2 hrnky jemně nasekaného špenátu (můžete použít čerstvý nebo rozmražený)
  • 2 hrnek nakrájené mozzarelly
  • nasekaná petrželová nať (na ozdobu)

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Podle návodu uvařte lasagnové nudle. Opláchněte studenou vodou a dejte stranou.

2

V míse smíchejte smetanu, sůl, pepř, česnekovou sůl, mouku a 1/2 hrnku parmezánu.

3

V jiné míse smíchejte maso, špenát, 1 hrnek mozzarelly, zbývající 1/2 hrnku parmezánu a 1 hrnek smetanové směsi.

4

Přichystejte si pečicí plech (23 x 30 cm) a jeho dno vytřete tukem. Na každou těstovinu rozetřete 2 – 3 lžíce špenátovo masové směsi. Pevně srolujte a položte do vymazaného plechu. Až budou vedle sebe všechny rolky, všechny je polijte smetanovou směsí.

5

Posypejte zbývající mozzarellou a dejte do předehřáté trouby. Pečte zakryté 25 – 30 minut. Poté odkryjte a pečte dalších 10 minut, dokud sýr a smetana nezačnou tvořit bublinky. Vyndejte z trouby a posypte nasekanou petrželkou.

6

Před podáváním polijte jednotlivé rolky smetanovou omáčkou, která stekla na dno plechu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fitness cuketové nudličky s rajčatovou omáčkou, černými olivami a parmazánem

Rebarborovo – mrkvová směs

Brambory v majoránkové omáčce

Cuketová pizza

Kuřecí „čína“ s paprikami, česnekem a balsamikem za půl hodiny

Kořeněný dýňový sirup

Fazolový guláš s kukuřičnými placičkami

Zapečené těstoviny s brokolicí a tofu

Zeleninová polévka s červenou čočkou a quinoi

Bramboráky trochu jinak

8 receptů na dokonalé marinády na maso

Video: Pečené parmezánové baby brambory provoněné česnekem a bylinkami