Ovesná vrstva
Krémová vrstva
Zdobení
Všechny ingredience na krémovou vrstvu (kromě čokolády) dejte do malého rendlíku. Přiveďte k varu a snižte teplotu na minimum. Přidejte čokoládové kousky a jemně vařte, dokud směs nebude hustá.
Předehřejte troubu na 180°C. Formu o velikosti 22 x 33 cm vymažte olejem.
Ve velké míse vyšlehejte máslo s cukrem. Přidejte vejce a šlehejte další 2 minuty.
Vmíchejte mouku, jedlou sodu a sůl. Přisypte vločky a vše promíchejte.
3/4 těsta namačkejte do formy, nasypte brusinky a nalijte směs z rendlíku na povrch. Přidejte na kousky natrhané zbylé těsto.
Pečte 25 až 30 minut do zlatova. Nechte úplně vychladnout, než budete krájet a servírovat.