Základ
Libovolné na dochucení
V míse smícháme všechny suroviny včetně koření a promixujeme dohladka. Vzniklou směs přemístíme do hrnce (nejlépe s nepřilnavým dnem) a za stálého míchání zahříváme. Trvá to asi 5 minut, hmota zhoustne.
Po zhoustnutí hmotu přesuneme do nějaké nádoby - používám srnčí hřbet a necháme přes noc v lednici vytuhnout, po ztuhnutí jde sýr krásně vyklopit.
Zde je uzená varianta, použila jsem větší množství oleje (byl to můj první sýr), takže je docela mastný, což je vidět i na fotce - za mě doporučuji tak tři lžíce oleje.
Sýr můžete krájet na plátky nebo namazat na chleba, roztírá se krásně.
Sójový jogurt seženete nyní levně v Kauflandu pod privátní značkou Take it Veggie! Cena celého sýru se pohybuje kolem 50Kč.