Italská frittata s jarní cibulkou

Italská „frittata“ (neboli omeleta) je jednoduché jídlo, které tradičně připravovali chudí vesničané, kteří měli k dispozici pouze domácí vejce a čerstvou zeleninu vypěstovanou na svém poli. Dodnes se ale omelety objevují na stolech každé italské domácnosti a jsou oblíbené hlavně kvůli jejich snadné přípravě.

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2–3 vajíčka
  • čerstvá cibulka cca 4 kousky
  • olivový olej cca 5 lžic
  • sůl
  • nastrouhaný sýr např. gran moravia, grana padano
  • italská rustikální bageta k přikusování

Postup

1

Nakrájejte cibulku na drobné kousky. Dejte ji osmahnout na pánev, kde předehřejete olivový olej. Nesmažte ji dozlatova, ale do měkka, až se jakoby zjemní. Mezitím našlehejte poctivě vajíčka společně s hrstkou strouhaného sýra a větší špetkou soli.

2

Na cibulku nalijte vajíčka a na velmi mírném ohni vařte. Občas koukněte na spodní část omelety, jestli je už hotová, pokud ano, otočte ji a osmahněte i druhou stranu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Steak z tuňáka s bylinkovým salátem

Avokádová pomazánka s restovanou červenou cibulí a sýrem feta do 15 minut

(Ne)sýrový dip k nachos

Penne s lososem a smetanou

Domácí afrodisiakum

Hlívové škvarky

Originální upíří koktejl s malinovou krví

Křehká kuřecí prsa s rajčatovou omáčkou a bylinkami

Borůvkové řezy

Kořeněné kuřecí paličky se zeleninou z jednoho pekáče

Jak sušit ovoce v elektrické troubě + příklady

Fitnessburger s pohankovou bulkou, kuřecím a řepou