Irský semínkový chléb – bez kvásku

Nejrychlejší a nejjednodušší recept na chléb. Bez kynutí a plný semínek.

Vůně ze Severu

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto:

  • 200 g hladké mouky
  • 350 g celozrnné mouky
  • jeden balíček prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce sezamu
  • 2 lžíce máku
  • 2 lžíce slunečnicových semínek
  • 2 lžíce dýňových semínek
  • 2 lžíce lněných semínek
  • 1 lžíce golden sirupu
  • 600 ml mléka

Postup

1

Obě mouky smícháme se solí a práškem do pečiva.

2

Přidáme všechna semínka a promícháme.

3

Nakonec přidáme golden sirup a postupně přiléváme mléko. Těsto by mělo vypadat jako kaše.

4

Směs nalejeme do formy vyložené pečicím papírem a pečeme v přehřáté troubě na 180 °C po dobu 45–50 minut.

Poznámka

Chléb před podáváním necháme zcela vychladnout.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Máslové košíčky s karamelem a jablečnou náplní

Marcipánové dárečky

Matcha dort

Krůtí satay s arašídovou omáčkou a salátem

Fit zapečené voňavé kuře s květákem a sýrem

Grilované květákové placky s parmezánem a cheddarem

Čokoládový dort s ořechovým korpusem a žloutkovým krémem

Čokoládový koláč z červené řepy

Malinové ovesné vločky

Koláč se špenátem a sýrem

Sangrie z bílého vína s broskvemi, malinami a mátou

Zapečená šunka se špenátem