Horké jablko s kardamonem, skořicí a hřebíčkem

Horké jablíčko jsem milovala už na škole, tehdy jsem si kupovala v pytlíčkách prášek, který se zalil vodou. Pak jsem přešla na džus a pak jsem začala ladit recept přímo z jablek. A to je ta nej verze horkého jablíčka!

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 jablka – nejlépe sladká červená
  • šťávu z 1 menšího citronu
  • šťávu z 1 pomeranče
  • 6 hřebíčků
  • 0,5 lžičky skořice (nebo víc, dle chuti)
  • 0,5 lžičky mletého kardamomu
  • cukr dle chuti (já dala 1 lžíci)
  • vodu

Postup

1

Jablka oloupejte, pokrájejte na kousky a dejte do rendlíku. Zalijte 250 ml vody, přidejte kardamon, hřebíček skořici a cukr.

2

Vařte jablka do změknutí. Až jablka změknou, vyndejte hřebíčky a jablíčka rozmixujte. Dejte opět na sporák ještě na několik minut prohřát, dle chuti přidejte vodu. Mám radši řidší, jinak je to jako smoothie, takže jsem přidala ještě 350 ml vody.

3

Přidejte i šťávu z citronu a pomeranče a cukr. Až se vše prohřejea cukr rozpustí, můžete podávat.

4

Dobrou chuť ♥

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křupavé zeleninové placičky s česnekem a jarní cibulkou

Krásné cupcaky s kokosovou náplní a limetkovým krémem

Špaldové palačinky s mozzarelou a bazalkovým pestem

Trhanec

Smetanová kokosová zmrzlina a ovocná zmrzlina s jogurtem

Jablečné řezy

Jemné řezy s čokoládovým pudinkem a drobenkou

Luxusní cukroví – Dortová lízátka

Řecké špízy souvlaki

Rebarborový koláč s jemným krémem

Broskovový koláč s křupavým těstem a vůní skořice

Mrkvové karbanátky s uzeným tofu