Gobova juha – slovinská houbová polévka

V kuchyni vždy otevřeno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • cca 6 menších pevných hříbků nakrájených na plátky
  • 1 mrkev
  • 4 střední brambory
  • 1 cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1 smetana
  • 1KL sladké papriky
  • 1KL pálivé papriky
  • pepř
  • čerstvý libeček a petrželka
  • kousek másla nebo 1PL oleje
  • 1PL hladké mouky
  • sůl

Postup

1

Na másle nebo oleji zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli, pak přidáme posekaný česnek a mírně orestujeme.Přihodíme houby a mícháme asi 3-4 minuty.

2

Zasypeme paprikami, promícháme a zalijeme asi 200ml vody nebo vývaru a přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a brambory na kostky. Dolijeme tekutinu,aby jí bylo cca 2cm nad obsah,osolíme a vaříme asi 10minut. Bylinky posekáme a polovinu jich vhodíme do polévky kvůli vůni a chuti ( já jsem dala stvol z libečku,který jsem pak vyndala ) a vlijeme smetanu smíchanou se lžící hladké mouky.

3

Vaříme ještě 10 minut a nakonec opepříme a po odstavení vmícháme zbytek bylinek.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zapečená zelenina

Risotto s červeným vínem

Pařížské rohlíčky

Jarní pomazánka z medvědího česneku a vajíček

Dokonalé italské sladké bochánky Castagnole

Fazole adzuki se zeleninou, červenou řepou a dýňovými semí

Jednoduché italské plněné papriky

Polenta s máslem a parmezánem

Dort s překvapením ve tvaru dýně

Grilované nakládané papriky

Těstoviny s lilkem a houbami z jednoho hrnce

Video-návod na snadný tygří dort vzorovaný i zevnitř