Fazolový burger

Ochutnejte náš fazolový mexický burger. Ideální jako oběd, večeře i pohoštění na party či pro návštěvu.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

  • 2× 400g konzerva červených fazolí, propláchnutých a slitých
  • 100 g strouhanky z čerstvého pečiva (cca ze 2 housek)
  • 1–2 lžičky jemného chilli koření
  • malý svazek koriandru, stonky a lístky zvlášť, nasekané
  • 1 vejce
  • 200 g hotové rajčatové salsy
  • 150 ml bílého jogurtu
  • šťáva z ½ limety
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 6 celozrnných žemlí, plátky avokáda,
  • červená cibule a salátové listy

Postup

1
Zahřejte gril na vysokou teplotu. Fazole vsypte do mísy a nahrubo rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Přisypte strouhanku, chilli koření, koriandrové stonky a polovinu lístků, vejce a 2 lžíce salsy, podle chuti osolte a opepřete. Důkladně smíchejte vidličkou.
2
Směs rozdělte na šest dílů a mokrýma rukama tvarujte karbanátky (nyní se dají zmrazit). Burgery dejte na plech vyložený pečicím papírem a opékejte 4–5 minut z každé strany dokřupava. Můžete je i upéct v troubě. (Mražené pečte v troubě 20–30 minut při 200 °C.)
3
Zatím smíchejte zbylý koriandr, jogurt, limetovou šťávu a pepř. Žemle rozkrojte, spodky lehce potřete jogurtem. Pak je naplňte salátem, avokádem, cibulí, burgerem, jogurtem a salsou.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pikantní kuřecí prso s nivou a brokolicí

Fitness zebra koláč

Hovězí oháňka s grilovanou polentou

Zapékané brambory se zeleninou

Paprikové grissini s kukuřičnou moukou

Špenátovo-ricottové noky s pečeným lilkem

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Jedlé králičí zadečky – velikonoční zdobení na cupcaky a dorty

Pomerančová limonáda s muškátovým oříškem

Video: Asijské pečené kuřecí nudličky v sezamové omáčce s medem

Vláčný banánovo čokoládový dort + Video návod

Dýňové ragú s hovězím masem a špeclemi

Video: Overnight oats – 6 variant ovesných kaších připravených přes noc