Ochutnejte náš fazolový mexický burger. Ideální jako oběd, večeře i pohoštění na party či pro návštěvu.
Redakce
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1
Ingredience
2× 400g konzerva červených fazolí, propláchnutých a slitých
100 g strouhanky z čerstvého pečiva (cca ze 2 housek)
1–2 lžičky jemného chilli koření
malý svazek koriandru, stonky a lístky zvlášť, nasekané
1 vejce
200 g hotové rajčatové salsy
150 ml bílého jogurtu
šťáva z ½ limety
sůl a čerstvě mletý pepř
6 celozrnných žemlí, plátky avokáda,
červená cibule a salátové listy
Postup
1
Zahřejte gril na vysokou teplotu. Fazole vsypte do mísy a nahrubo rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Přisypte strouhanku, chilli koření, koriandrové stonky a polovinu lístků, vejce a 2 lžíce salsy, podle chuti osolte a opepřete. Důkladně smíchejte vidličkou.
2
Směs rozdělte na šest dílů a mokrýma rukama tvarujte karbanátky (nyní se dají zmrazit). Burgery dejte na plech vyložený pečicím papírem a opékejte 4–5 minut z každé strany dokřupava. Můžete je i upéct v troubě. (Mražené pečte v troubě 20–30 minut při 200 °C.)
3
Zatím smíchejte zbylý koriandr, jogurt, limetovou šťávu a pepř. Žemle rozkrojte, spodky lehce potřete jogurtem. Pak je naplňte salátem, avokádem, cibulí, burgerem, jogurtem a salsou.