Na korpus
Na krém
Na ozdobu
Pokud si chcete vyrobit domácí fondán, připravte si:
1 kg kvalitního moučkového cukru dáme na vál, uděláme důlek, smícháme želatinu s horkou vodou, zamícháme a vlijeme do důlku
lžíci kulatou stranou vtíráme želatinu s vodou do cukru, takto zpracujeme asi 2/3 cukru, dokud nám nevznikne krásně bílá pasta
přidáme ostatní suroviny a důkladně je propracujeme, fondán musí být tužší ale musí jít dobře vyválet (měl by být jako plastelína)
hromádku fondánu necháme odpočinout asi 1 hodinku v lednici
vál poprášíme moučkovým cukrem, fondán vyválíme na tloušťku 3 mm, pokud se drolí, stačí si jen namočit ruce vodou
vyválený plát stočíme na váleček a přeneseme na dort, hezky uhladíme a konce, co přesahují, odstraníme, nebo stočený plát fondánu můžeme skladovat v sáčku v lednici i několik dní.