Postup
1. Předehřejeme troubu na 180°C. Vymažeme si kulatý plech.
2. Ve velké míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, jednou sodu a sůl.
3. Kakao smícháme s vodou až nám vznikne hustá pasta.
4. Do této pasty přidáme máslo, podmáslí, vajíčka a bílky a mícháme. Spojíme se sypkou směsí až je těsto krásně hladké.
5. 2/5 těsta nalijeme na plech (na druhou pečící várku budou třeba další 2/5 těsta a na konec budeme péct zbylou část – poslední 1/5). Pečeme zhruba 45 – 60 minut. Jestli je těsto hotové zjistíme tak, že zapíchneme špejli doprostřed těsta a pokud špejle zůstane po vytažení čistá a suchá, můžeme plech z trouby vytáhnout. Těsto necháme odpočívat ještě 10 minut a pak opatrně vyjmeme z plechu a necháme úplně vychladnout na mřížce.
6. Na náplň pomalu smícháme máslo s cukrem. Přidáme vanilkový extrakt. Mícháme tak dlouho dokud vše není jemně krémové. Na zjemnění ještě přidáme trochu mléka. Směs musí být nadýchaná a držet tvar. Náplň rozdělíme do 4 misek a do každé přidáme jednu z barev a promícháme dohladka.
7. Na vrchní krém smícháme opět máslo s cukrem. Přidáme vanilkový extrakt a nakonec trochu mléka. Nebarvíme.
8. Můžeme sestavit dort. Připravíme si korpus. Na první kulatý plát rozprostřeme jednu z barevných náplní. Stavíme další patra a postupně přidáváme další barvičky. Na vrcholu dortu bychom měli mít korpus. Celý dort, včetně boků pokryjeme bílým krémem. Uhladíme gumovou špachtlí nebo nožem. Poklademe gumovými medvídky a necháme ještě chvíli ztuhnout.