Dort „gumoví medvídci v čokoládové extázi“

Dort, který byl zařazen do výběru nejkrásnějších dortů roku. Nyní si jej můžete upéct i vy. 🙂

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

1. Předehřejeme troubu na 180°C. Vymažeme si kulatý plech.

2. Ve velké míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, jednou sodu a sůl.

3. Kakao smícháme s vodou až nám vznikne hustá pasta.

4. Do této pasty přidáme máslo, podmáslí, vajíčka a bílky a mícháme. Spojíme se sypkou směsí až je těsto krásně hladké.

5. 2/5 těsta nalijeme na plech (na druhou pečící várku budou třeba další 2/5 těsta a na konec budeme péct zbylou část – poslední 1/5). Pečeme zhruba 45 – 60 minut. Jestli je těsto hotové zjistíme tak, že zapíchneme špejli doprostřed těsta a pokud špejle zůstane po vytažení čistá a suchá, můžeme plech z trouby vytáhnout.  Těsto necháme odpočívat ještě 10 minut a pak opatrně vyjmeme z plechu a necháme úplně vychladnout na mřížce.

Dort "gumoví medvídci v čokoládové extázi"

6. Na náplň pomalu smícháme máslo s cukrem. Přidáme vanilkový extrakt. Mícháme tak dlouho dokud vše není jemně krémové. Na zjemnění ještě přidáme trochu mléka. Směs musí být nadýchaná a držet tvar. Náplň rozdělíme do 4 misek a do každé přidáme jednu z barev a promícháme dohladka.

7. Na vrchní krém smícháme opět máslo s cukrem. Přidáme vanilkový extrakt a nakonec trochu mléka. Nebarvíme.

8. Můžeme sestavit dort. Připravíme si korpus. Na první kulatý plát rozprostřeme jednu z barevných náplní. Stavíme další patra a postupně přidáváme další barvičky. Na vrcholu dortu bychom měli mít korpus. Celý dort, včetně boků pokryjeme bílým krémem. Uhladíme gumovou špachtlí nebo nožem. Poklademe gumovými medvídky a necháme ještě chvíli ztuhnout.

Ingredience

Těsto

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 2 a 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 1 a 1/2 hrnku kakaa
  • 3/4 hrnku horké vody
  • 340 g másla
  • 1 a 1/2 hrnku podmáslí
  • 4 velká vejce
  • 4 velké bílky

Náplň

  • potravinářské barvivo – zelené, žluté, oranžové, červené (není nutné)
  • 375 g slaného změklého másla
  • 375 g moučkového cukru
  • 1 – 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 – 2 lžíce mléka

Krém

  • 500 g slaného změklého másla
  • 500 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 – 3 lžíce mléka
  • 700 g gumových medvídků

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kefírové minidortíky s tvarohovo lučinovým krémem

Tvarohová vánočka (bez kynutí) pletená z 8 pramen

Jablíčkový koláč s margotkou

Chili con carne

Crostini s černým lanýžem

Video: Fitness špenátové palačinky plněné cizrnou, jablkem a tahini

Snadný pudinkový dezert s malinami a kousky sušenek

Video: Lahodné čokoládové košíčky plněné smetanovým krémem s arašídovým máslem

Zapečená polenta s mletým masem

Tvarohová torta s orechovo-mrkvovým cestom

Zapečené conchiglioni s ricottou a špenátem

Ombre dort s překvapením na řezu