Domácí Mozartovy koule

Už si Mozartovy koule kupovat nemusíte. Tenhle recepte je nedostižný a koule jsou na přípravu snazší, než by se mohlo zdát. U nás vždy mizí hrozně rychle a jsou lepší než kupované, proto doporučujeme dělat víc než jednu dávku. 🙂

Anna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250 g jemně mletých mandlí
  • 250 g cukru
  • Kůru a šťávu z 1/2 citronu (kvůli kůře nejlépe bio)
  • 1 vejce
  • 100 g jemně mletých nesolených pistácií
  • 1 a 1/2 lžíce kakaa
  • 200 g hořké čokolády
  • 50 g mletých mandlí

Postup

1

Smíchejte mleté mandle (250 g), cukr, šťávu a kůru z citronu, a vejce.

2

Směs rozdělte na 3 části.

3

První část smíchejte s mletými pistáciemi, druhou s kakaem a třetí se zbytkem mandlí (50g).

4

Ze směsi s pistáciemi udělejte malou kuličku, z kakaové směsi si připravte placičku a s ní obalte pistáciovou kuličku, zahlaďte a překryjte další placičkou z mandlové směsi. Opět uhlaďte.

5

Rozpusťte hořkou čokoládu. V ní namáčejte kuličky a dávejte je stranou na plech vyložený pečícím papírem. Nechte vychladit, dokud čokoláda neztuhne.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Smetanové kuře v kukuřičné strouhance

Domácí sojanéza

Pečený tvarohový koláč

Duhový, extra čokoládový dort s lentilkami

Seitan s brokolicovým pyré

Sýrové koláčky s bylinkami a salsou z rajčat

Vánoční cukroví – růžové mandlovo-brusinkové kuličky bez pečení a výčitek

Polentové noky

Medovník

Nepečené pudinkové řezy se sušenkovým korpusem a karamelizovaným cukrem

Italský koktejl spritz

Kuracie prsia na póre a šampiňónoch s cottage syrom