Domácí kokosová zmrzlina

Léto nám právě začíná a já tu mám pro vás domácí kokosovou zmrzlinu. Nejen, že je strašně jednoduchá, ale je i neskutečně dobrá. Na fotce můžete vidět i domácí mangovou zmrzlinu, na kterou bude brzy také recept.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 ml kokosového mléka Aroy-D
  • 200 ml smetany ke šlehání 30%
  • 150 g cukru krupice
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžička nastrouhané limetkové kůry

Postup

1

Polovinu kokosového mléka nalijeme do rendlíku a zahřejeme společně cukrem tak, aby se cukr úplně rozpustil.

2

Když máme cukr rozpuštěný, do rendlíku přidáme zbytek kokosového mléka a necháme zchladnout.

3

Do vychladlé směsi přilijeme smetanu a přidáme limetkovou šťávu a kůru. Nakonec vše promícháme a dáme do zmrzlinovače. Pokud nejste vlastníkem tohoto přístroje, stačí dát zmrzlinu do nádoby, vložit do mrazáku a každý 20 minut promíchat, dokud vám úplně neztuhne.

4

Před podáváním necháme zmrzlinu trochu povolit při pokojové teplotě.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuskus s hráškem a žampiony

Řecký salát

Domácí jahodová vodka s bazalkou

Čokoládová torta plnená parížskym krémom a banánmi

Video: Tradiční japonské vepřové knedlíčky vařené v páře

Pečená růžičková kapusta s balsamicem a pancettou

Mrkev na rozmarýnu s ořechovo-celerovým dipem

Makové rezy s jahodovou penou

Odlehčený salát Coleslaw s jablkem a celerem ale bez tučné majonézy a nadýmavého zelí

Batátová musaka

Rychlá rajčatová polévka

Pečené podzimní karbanátky z dýně, mrkve a uzeného tofu