Nejdříve rozmixujte na nejvyšší rychlost březový cukr – tak aby měl strukturu jako cukr moučka. Dejte stranou.
Rozmixujte mandle. Mixujte na nejvyšší rychlost, dokud nebudou mít konzistenci někde mezi moukou a ořechovým máslem. Je to tehdy, když už mouka není sypká, mandle pustí trochu oleje, ale zároveň to ještě není máslo.
Přidejte kakao (pokud chcete světlý marcipán, můžete kakao vynechat) a ještě jednou promixujte, tak aby se vše dokonale spojilo.
Přesuňte do misky nebo hlubokého talíře, přidejte kokosový olej, xilitol a med a rukama vypracujte hladké těsto.
Zabalte do potravinářské folie a dejte na pár hodin do lednice.
Nejlepší je tvořit figurky nebo lízátka rovnou na talíř, pořádně umačkat a nechat zase ztuhnout v lednici. Potom je pomocí nože lehce odloupnete od talíře.
Nelekejte se, třeba u těch lízátek – skoro tam nedrží špejle, ale když ztuhnou, tak to jde. 🙂 I když v pokojové teplotě moc dlouho nevydrží. Vyplatí se je tedy rychle sníst, nebo vrátit do lednice. Kreativitě se meze nekladou a určitě toho s dětmi vymyslíte spoustu!