Na mírném ohni spojte vodu a cukr. Až je cukr rozpuštěný, dejte hrnec stranou a nechte mírně vychladnout. Vznikne tak sirup. Vmíchejte med, hřebíček a kardamom. Nechte chvíli odstát a poté vyjměte hřebíček i kardamom.
Do žloutků vmíchejte máslo a sirup a důkladně promíchejte.
V jiné míse smíchejte mouku, sůl, skořici a jedlou sodu. Přidejte žloutkovou směs a zpracujte těsto (bude tuhé). Těsto zabalte do alobalu nebo potravinářské folie a nechte na teplém místě stát asi 60 minut.
Těsto zpracujte do válce. Z válce nakrájejte tenčí kolečka, ze kterých vytvarujte rohlíčky. Rohlíčky postupně pokládejte na plech vyložený papírem na pečení.
Dejte péct do předehřáté trouby při 170 °C asi 15 – 20 minut.
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, kterou můžete dochutit koňakem. Konce upečených rohlíčků namočte do čokolády, nechte odkapat a ztuhnout.