Cuketová polévka s kurkumou a čerstvým oreganem

Jemná a delikátní, taková je cuketová polévka. A v případě že použijete sojovou smetanu, tak máte výbornou veganskou verzi.

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g cukety
  • 1 – 1,5 l vývaru drůbeží nebozeleninového
  • 1 smetanu ke šlehání nebo sojovou
  • šalotku nebo jarní cibulku
  • 1 stroužek česneku
  • lžičku kurkumy
  • 1 – 2 snítky oregana
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

Postup

1

Pokud chcete polévku jemnější, můžete vynechat česnek, případně i cibulku, já také nedávám vždy.

2

Šalotku nebo cibulku nakrájejte na jemno a v hrnci orestujte, přidejte na slabé plátky nakrájený česnek a ještě minutku restujte. Přidejte nakrájenou cuketu a zalijte vývarem, přidejte lístečky oregana a vařte do změknutí cukety, cca 10 minut.

3

Až bude cuketa měkká, ve vývaru ji rozmixujte. Přidejte sůl, pepř, kurkumu a smetanu a cca 5 minut povařte. Poté můžete podávat.

Poznámka

Skvěle v cuketové polévce chutnají krutony pečiva, nastrouhaný parmazán nebo třeba opražená slanina.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Veganská celozrnná pizza

Mini pizzy z listového těsta s cuketou, lučinou a smetanou

Dýňový koláč

Tatarák

Vynikající krém z tvarohu a vaječného likéru, který použijete na sto způsobů

Krevetové kari s kokosovým mlékem

Ovocná svačinka s mandlemi a medem

Mrkvový raw dort

Řecké pasticcio

Orzo Carbonara s křupavým prosciuttem a burratou

Pečená růžičková kapusta s balsamicem a pancettou

Pikantní tofu s fazolkami