Množství surovin berte spíše orientačně, pokud máte rádi více uzeniny, dejte více, pokud ne, dejte méně. Sýr dejte jaký máte rádi, mouku podle výsledné hustoty těsta dejte více či méně.
Cuketu, pokud máte už velkou s většími semínky, tak semínka nejdříve vydlabejte. Pokud už máte i s tvrdší slupkou, tak ji i oloupejte, jinak to není třeba. Cuketu nastrouhejte a vyždímejte z ní vodu. Taktéž nastrouhejte sýr a přidejte k cuketě. Uzeninu nakrájejte na tak velké kostičky, jaké máte v nádivkách rádi. Cibulku nebo pórek, nakrájejte nadrobno. Bylinky pokud máte čerstvé, nasekejte také nadrobno. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, žloutky přidejte k cuketové směsi. Zamíchejte, osolte a opepřete a přidejte mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmíchejte sníh z bílků.
Pekáč nebo zapékací misky si vyložte pečícím papírem a nalijte cuketovou směs. Dejte péct na 200°C cca 30 – 40 minut, dokud nádivka nezezlátne.
Z tohoto množství vyjde +/- 1 klasický plech nádivky.