Cuketová nádivka

Máte přerostlé cukety a nevíte co s nimi? Tak zrovna nádivka je super způsob jak je zužitkovat. Ale použít samozřejmě můžete i menší.

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 větší cuketu
  • 150 g šunky nebo slaniny
  • 150 g tvrdého sýru (např. gouda)
  • 3 – 4 vajíčka (dle velikosti)
  • cca 5 – 8 lžic špaldové hl. mouky (dle vodnatosti cuket)
  • velkou hrst bylinek čerstvých nebo sušených
  • jarní cibulku nebo pórek
  • 1 – 2 lžičky prášku do pečiva
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

Postup

1

Množství surovin berte spíše orientačně, pokud máte rádi více uzeniny, dejte více, pokud ne, dejte méně. Sýr dejte jaký máte rádi, mouku podle výsledné hustoty těsta dejte více či méně.

2

Cuketu, pokud máte už velkou s většími semínky, tak semínka nejdříve vydlabejte. Pokud už máte i s tvrdší slupkou, tak ji i oloupejte, jinak to není třeba. Cuketu nastrouhejte a vyždímejte z ní vodu. Taktéž nastrouhejte sýr a přidejte k cuketě. Uzeninu nakrájejte na tak velké kostičky, jaké máte v nádivkách rádi. Cibulku nebo pórek, nakrájejte nadrobno. Bylinky pokud máte čerstvé, nasekejte také nadrobno. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, žloutky přidejte k cuketové směsi. Zamíchejte, osolte a opepřete a přidejte mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmíchejte sníh z bílků.

3

Pekáč nebo zapékací misky si vyložte pečícím papírem a nalijte cuketovou směs. Dejte péct na 200°C cca 30 – 40 minut, dokud nádivka nezezlátne.

Poznámka

Z tohoto množství vyjde +/- 1 klasický plech nádivky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cukerové brownies

Krémové cuketové rizoto

Rychlovka z trouby: Sýrovo-slaninové zapečené brambory

Cuketové hranolky s jogurtovým dipem

Plněná kulatá cuketa

Opékané brambory a čerstvé zelené fazolky s uzenou klobásou

Quinoa s krevetami a špenátem

Krémová polévka z dýně a tuřínu, se šalvějovými květy

Citronový koláč neboli lemon tart

Letní salát s krevetami, fenyklem a granátovým jablkem

Pikantní kuřecí plátky, houbové soté, křupavá dýně

Vláčné cuketové sušenky s máslovým krémem