Těsto
Krém
Předehřejte troubu na 180 °C. Olejem vymažte tři formy o průměru 20 cm a lehce je posypejte holandským kakaem.
Ve velké míse promíchejte mouku, kakao, instantní kávu, kypřící prášek, jedlou sodu a sůl.
Pomocí šlehače rozmixujte olej, cukr, vejce, jogurt a vanilku do hladké směsi.
Do směsi přisypte mouku, promíchejte a poté přilijte pivo. Zamíchejte tak, aby vzniklo hladké těsto.
Rozdělte těsto mezi tři formy a pečte přibližně 30 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nevýjde čistá.
Mezitím si připravte krém. V míse vyšlehejte máslo tak, aby bylo nadýchané. Postupně přisypávejte moučkový cukr a šlehejte. Poté přilijte Bailey’s, ještě jednou dobře vyšlehejte a dejte bokem.
Jakmile korpusy vychladnou, namažte každý přibližně třetinou krému a naskládejte na sebe. Posypte vršek dortu čokoládovými hoblinkami a podávejte.