Cizrnovo cuketová garam masala

Markéta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200 g cizrny
  • 2 menší cukety
  • 1 velkou cibuli
  • 3 stroužky česneku
  • 3 větší rajčata
  • 3 lžíce zeleného hrášku
  • 1 rajčata v konzervě
  • 1/2 citronu
  • hrst čerstvého koriandru
  • 3 lžičky koření garam masala
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1/2 lžičky mletého kardamonu
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl

Postup

1

Cizrnu namočíme na 12 hodin do studené vody, pak vodu slijeme, přidáme čerstvou vodu, osolíme a uvaříme v tlakovém hrnci do měkka cca 25 min.

2

Cuketu nakrájíme na menší kostky, cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Do větší pánve vlijeme olej, přidáme cuketu, cibuli, rozmačkaný česnek a přisypeme všechno koření, kromě čerstvého koriandru a opékáme cca 5-10 minut.

3

Poté přidáme nakrájená rajčata, hrášek, konzervovaná rajčata a necháme provařit cca 5 minut.

4

Nakonec vmícháme citronovou šťávu, hrst čerstvého koriandru a přisypeme uvařenou cizrnu. Podáme s uvařenou basmati rýží.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

VIDEORECEPT: Jednoduché bramborové placky

Krůtí špenátové kari s jasmínovou rýží

Super zelená omeleta s kozím sýrem a sušenými rajčaty

Recept na univerzální mix pro bezchybné muffiny

Nejlepší tvarůžková pomazánka

Tagliatelle s houbami, smetanou a mletým masem

Celozrnné špaldové perníčky

Kváskové celozrnné “honzovky“

Nadýchaná roláda s vanilkovým krémem a bílou čokoládou

Pečená brambora s bylinkami a mořskou solí

Dýňočajová polévka s vanilkou

Krásný dort s jemným krémem a čokoládovými kapičkami