Na ozdobení
Příloha
Začneme den předem, kdy si namočíme fazole do chladné vody. Druhý den vodu vyměníme a uvaříme je doměkka (nebo máme uvařené fazole v mrazáku, případně zakoupíme plechovku).
Cibuli a papriku nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. V kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm dorůžova cibuli s česnekem. Přisypeme papriku a chilli a jen chvilku zahříváme, aby se koření rozvonělo. Potom přidáme mleté maso a vařečkou jej oddělíme na kousky. Restujeme, až se vypaří tekutina. Zalijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme. Mezitím si nakrojíme rajčata do kříže, spaříme vroucí vodou, sloupneme a nakrájíme na kousky. Asi po 20ti minutách je přidáme k masu zároveň s kapií, fazolemi, passatou a dále pod pokličkou dusíme. Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno pokrájenou čokoládu. Ještě chvilinku probuláme, promícháme, přidáme natrhaný koriandr a je hotovo.
V mezičase si nakrájíme oloupané avokádo, rajče a cibulku na kousky.
Rýži propláchneme chladnou vodou, doplníme 1 a půl násobky vody čisté, osolíme a uvaříme doměkka, cca 12 minut.
Na talířích chili ozdobíme salátem a nachos.