Celozrnná nádivka s pažitkou k pečenému kuřátku

K pečenému kuřeti prostě nádivka patří. Alespoň mě tedy potěší, je-li součástí tohoto pokrmu. A tato je díky celozrnnému pečivu o kousek zdravější.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Potřebujeme:

  • grahamový rohlík
  • vejce
  • 50 ml mléka
  • 15 g másla
  • cca 20 snítek pažitky
  • sůl, pepř
  • olej na vymazání formiček

Postup

1

Rohlík nakrájíme na kostičky a necháme chvíli v troubě na 150 °C poschnout.

2

Mezitím si vyšleháme z bílku a špetky soli sníh.

3

Máslo necháme rozpustit a vychladlé prošleháme se žloutkem. Ke žloutkové směsi přidáme poschlé rohlíky, polejeme je mlékem, osolíme a opepříme, přihodíme nahrubo nakrájenou pažitku a vše promícháme. Nakonec lehce vmícháme sníh.

4

Nádivkou buď nadijeme kuře, nebo ji necháme upéct samostatně. Já zvolila květinkové silikonové formičky, aby byly jednotlivé porce hezké i na talíři. Formičky jsem před naplněním lehce vytřela olejem.

5

Dáme péct do trouby na 180 °C asi na 20–25 minut. Poté vytáhneme, necháme chvíli odpočinout, pak vyklopíme a servírujeme ještě teplé.

6

Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Borůvkový chlebíček

Bramborové bochánky plněné lesními houbami

Letní závitky Goi cuón

Banánový chlebíček

Maková roláda s citronovým krémem

Špagety s brokolicí a s nivou

Snadná a rychlá omeleta za špaget z italské kuchyně

Zapečená polenta s mletým masem

Sladká „tygří“ roláda s čokoládovou náplní

Tortilla wrap

Bezlepkové dýňové gnocchi

Cuketový quiche s kozím sýrem