V misce smíchejte droždí, vlažnou vodu, cukr a nechte cca 5 minut pracovat.
Poté přidejte rozšlehané vejce a vlažné mléko.
V míse smíchejte mouku, sůl, změklé máslo a uprostřed vytvořte důlek, do kterého nalijte směs s droždím.
Těsto důkladně vypracujte buď ručně, nebo v robotu, a dejte do olejem vymazané mísy kynout cca 30 minut do zdvojnásobení objemu (já si pomáhám tím, že troubu předehřeji do 50 °C a těsto nechávám kynout v ní – ušetří to velmi času).
Po vykynutí těsto rozdělte na 8 kousků (můžete i odvažovat, aby byly stejné) a vypracujte hladké koule.
Bulky vyložte na plech vystlaný pečícím papírem a nechte dalších cca 30 minut kynout (na velký plech dejte maximálně 6 bulek – jak kynou, tak se roztahují).
Pokud chcete bulky velké do šířky, můžete již péct – 200 °C cca 20 minut (posledních 5-7 minut můžete teplotu snížit na 180 °C). Pokud ale chcete bulky vysoké, tak těsto znovu propracujte a nechte kynout dalších cca 20 minut.
Bulky před pečením pomažte rozšlehaným žloutkem a posypte sezamovým semínkem.
Před podáváním rozkrojené bulky nasucho opečte z vnitřních stran.