Burákové máslo bez éček a za pět minut

Recept na domácí nutellu bez éček je zaslouženě velice populární, a mám teď pro něj kamaráda. Domácí burákové máslo, taky bez éček, palmového oleje a dalších super zdravých pochutin! Těch pět minut je trochu zavádějících, protože já ráda buráky „roasted“, tzn. trošku opečené, má to pak celé daleko výraznější chuť. Když ten desetiminutový krok pečení vynecháte, máte burákové máslo v raw kvalitě a je pak fakt hotovo za pět minut. Můžete s burákovým máslem i experimentovat- přidat kakao, čokoládu… Anebo ho použít jako základ parádní omáčky k masu.

Vylizany Talir

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 hrnky přírodních (nesolených, nepražených) buráků
  • 1-2 lžíce medu
  • sůl
  • příp. arašídový olej, kakao, čokoláda…

Postup

1

Rozpalte troubu na 180 stupňů a v jedné vrstvě na plechu vyloženém pečícím papírem opečte buráky dozlatova. Krásně se rozvoní. Můžete pokapat arašídovým olejem.

2

Přemístěte buráky do mixéru a mixujte. Chce to trpělivost, mixovat zhruba čtyři minuty, dokud nemáme krásně hladkou pastu. Mixér se může lehce zahřát, záleží, jak ho máte výkonný. Buráky mixujeme ještě teplé, lépe se z nich uvolní olej.

3

Na závěr přidáme med na oslazení a ještě trochu pomixujeme.

4

Tip: pokud máte rádi crunchy peanut butter, tzn. křupavé, nechte půlku buráků stranou, nasekejte je, a přidejte na závěr.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bezlepková pizza z vaječného těsta s čabajkou a olivami

Kuřecí křidélka v medové marinádě

Video: Bramborové mističky plněné kuřecím masem pod rozteklým sýrem

Sušená rajčata

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Křehké pastinákové hranolky s křenovým dipem

Listové košíčky plněné špenátem a fetou

Ovesná kaše s borůvkami, banánem a nektarinkou

6 hodin pečený bůček

Bezový med s vanilkou

Květák pečený v troubě

Kváskové celozrnné “honzovky“

Pečená dýně s parmazánem a bazalkovým dipem