Vánoční cukroví – bílkové pusinky s vanilkou a čokoládovým mramorováním

Pusinky jsou u nás vždy tím nejoblíbenějším cukrovím a zmizí opravdu rychle (většinou ještě před Vánocemi). Pokud je milujete stejně, jako my, vyzkoušejte jejich hříšnější variantu obohacenou čokoládovým mramorováním. Jsou krásné a přitom opravdu jednoduché. :)

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 velké bílky
  • 3/4 hrnku krupicového cukru
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2  lžičky bílého octa
  • 240 g čokolády, rozpuštěné a zchladnuté na pokojovou teplotu

Postup

1

Předehřejte troubu na 130 °C a plech vyložte pečícím papírem.

2

Vložte bílky do mísy a vyšlehejte je do polotuha. Za stálého šlehání přidejte cukry, vanilku a ocet. Zvyšte otáčky a šlehejte, dokud sníh nebude krásně lesklý a veškerý cukr bude rozpuštěný.

3

Rozpuštěného čokoládu nacákejte na vršek sněhu, ale nezamíchávejte ji do směsi! (ideální je tuto část rozdělit na dvě, tudíž polovinu množství čokolády nacákat, odebrat sníh na pusinky a poté opět pocákat čokoládou a opět vytvořit pusinky).

4

Lžící odebírejte bílkový sníh a na plech dělejte malé kopečky sněhu s čokoládou.

5

Pečte v předehřáté troubě přibližně 40 až 50 minut, nebo dokud se pusinky nedají lehce odlepit z podkladu.

6

Nechte je vychladnout na mřížce a poté skladujte ve vzduchotěsné nádobě v chladu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vánoční kuličky na dva způsoby

Chili con carne

Domácí nutella

Red velvet cupcakes

Hruška na medu s ořechy, čokoládový písek, tvaroh

Video: Domácí indická kuřecí Tikka Masala

Kakaový cuketový chlebíček

Nektarinkovo-špenátové smoothie

Slaninové jednohubky se sýrem

Ovesná kaše

Banánový chlebíček

Recept na domácí levandulový sirup a vanilkovo-levandulové sušenky