Babiččina sekaná

Vaříme bez tuku Marcela Šlehofrová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 700 g směsi mletého vepřového a hovězího masa
  • 3 rohlíky
  • 300 ml mléka 0,5 % tuku
  • 120 g zelené, červené nebo žluté papriky
  • 2 vejce
  • 120 g cibule
  • 60 g strouhanky
  • 1 jarní cibulka
  • Sůl, pepř

Postup

1

Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce

2

Cibuli nakrájíme a orestujeme nasucho na teflonové pánvi

3

Papriku a jarní cibulku nakrájíme najemno

4

Všechny suroviny v míse důkladně promícháme

5

Vzniklou směs vložíme do silikonové formy na pečení a pečeme v předehřáté troubě na 180ºC přibližně hodinu

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší nebo s bramborem. Pro zpestření můžeme do sekané přidat houby nebo žampiony, které ale musíme nejprve tepelně zpracovat. Buď povařit nebo nasucho orestovat na pánvi. Pak teprve přidat do směsi na sekanou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kukuřičné těstoviny s rajčaty, grilovaným pórkem a tofu

Celozrnné piškoty s vločkami a medem

Sladcí šneci z kynutého těsta s tvarohem a rozinkami

Rychlé jablečné řezy (hrk-hrk)

Nepečený cheesecake s broskvemi a kokosem

Kakaové sušenky s vanilkou a malinovým džemem

Mangová zmrzlina

Ořechové košíčky s medovým žervé a hruškami

Tvarohová torta s orechovo-mrkvovým cestom

Italské conchiglie plněné třemi druhy sýrů

Tuňák a losos na batátovém pyré s wasabi majonézou

Ginger beer – limonáda