Avokádová pomazánka s černým sezamem alá kiwi

Je to kiwi nebo to není kiwi? Pomazánka je slaná a ideálně se hodí na křehké pečivo, beru si ji sebou do práce do krabičky a mažu na knockerbroty nebo na žitný chléb.

Blani Szarzec

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 avokádo
  • 1 čajová lžička černého sezamu
  • sůl, pepř
  • pečivo k servírování

Postup

1

Avokádo oloupeme a vypeckujeme. Dužinu rozmačkáme dohladka vidličkou a dochutíme sezamem, solí a pepřem.

2

Mažeme na oblíbené pečivo. Pomazánku ještě dozdobím zeleninou a na snídani servíruji s kávou a smoothie.

Poznámka

Pomazánka sama o sobě je pokladnicí vitaminů a zdravých tuků pouze z jednoho ovoce, avokáda, a je bohatým zdrojem minerálních látek – draslíku, mědi, magnezia, fosforu a vitaminů C, E, K, H, B3 a B5 (kyseliny pantothenové).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
4 nejoblíbenější krémy na dorty a cupcaky

4 nejoblíbenější krémy na dorty a cupcaky

Bulgur s fenyklem, avokádem a granátovým jablkem

Video: Třešňový mramorový raw cheesecake z krémového kešu mléka

Cheesecake s jablky a slaným karamelem

Luxusní květáková omáčka s parmezánem a opraženým česnekem

Plněná rajčata s kuskusem

Krémové špagety s řepou

Dezert „6 schodů do nebe“

Portobello plněné quinoi, baby špenátem a rajčaty

Veganské cupcakes s čokoládovým krémem ze silken tofu

Palačinky s chutí mrkvového dortu

Nepečené arašídové kopečky s karamelem a bílou čokoládou