Žloutkový „mousseline“ krém do dortů, eclairs a profiterolek

Ochutnejte skvělý žloutkový krém jako z cukrárny – ba možná ještě lepší :). Připravte si vlastní nadýchaný krém do věnečků, eclairs, profiterolek či jako náplň do dortů a nebo jen tak na chuť.
  • Doba přípravy: 30 minut + čas na chlazení
  • Porce: cca 2 a půl hrnku krému

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

 

  • 480 ml mléka
  • 4 žloutky
  • 80 g krupicového cukru
  • 30 g hladké mouky
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • 75 g másla
  • 75 g másla, změklého

Postup

1

V rendlíku začněte ohřívat mléko. V misce rozšlehejte žloutky s cukrem, prosejte mouku a škrob. Promíchejte a vmíchejte vanilku a špetku soli.

2

Čtvrtinu množství teplého mléka vlijte ke směsi a rozmíchejte. Poté vzniklou směs nalijte do rendlíku k mléku. Přiveďte vše k varu nad mírným ohněm za stálého míchání. Vařte, dokud krém nezačne houstnout.

3

Sundejte krém z plotny a vmíchejte do něj máslo. Krém přelijte do horkuvzdorné mísy a nechte vychladnout. Mezitím rozšlehejte do nadýchana druhou část másla. Jakmile krém dosáhne pokojové teploty, vmíchejte našlehané máslo dohladka.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Teplý zeleninový salát

Mrkvový dort s mascarpone polevou

Zapečená cuketa s rajčatovou omáčkou marinara

Čokoládový pudink z tapiokových perel

Vánoční cukroví – bílkové pusinky s vanilkou a čokoládovým mramorováním

Ricottové knedlíčky s pažitkou a teplým špenátovým salá

Bezlepková banánová bábovka se zázvorem

Cottago vaječné muffiny se spenatem

Sladké trojúhelníčky z tvarohového těsta se skořicovým cukrem

Video: Domácí smetanová zmrzlina z avokáda a jahod

Salátové rolky s kroupami a cuketou

Jablečné růže z listového těsta