Zeleninová polévka s pohankou

Zeleninová polévka s pohankou patří u nás doma mezi ty nejoblíbenější.

jijina

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200 g pohanky lámanky
  • 200 g brambor
  • 100 g celeru
  • 100 g mrkve
  • 100 g petržele
  • 150 g cibule
  • 50 g pórku
  • 3 stroužky česneku
  • 5 lžic oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce majoránky
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • sůl
  • petrželka

Na kapání do polévky:

  • 1 vejce
  • 50 g hrubé mouky
  • sůl

Postup

1

V hrnci osmažíme na oleji dozlatova drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájený celer, mrkev, petržel, pórek nakrájený na kolečka a za občasného míchání osmahneme. Přidáme brambory nakrájené na kostičky, kuličky pepře, nové koření, bobkový list a sůl. Zalijeme vodou a vaříme do změknutí zeleniny.

2

Pohanku propláchneme v sítu, přesypeme do kastrolu, zalijeme vodou a asi 5 minut povaříme. Poté necháme dojít pod pokličkou.

3

Na kapání smícháme vejce s moukou tak, aby vzniklo řidké těstíčko, které pak lijeme přes vidličku do vroucí polévky a vaříme asi 3 minuty.

4

Do uvařené polévky vmícháme pohanku, dochutíme rozetřeným česnekem, majoránkou, máslem a ozdobíme petrželkou

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
dynove pyre

Dýňové pyré

Veganské mini klobásky

Sýrové sušenky

Pečená rajčata s bylinkami a česnekem

Dort ve tvaru srdce – tak snadné, že to zvládne každý

Rychlé čokládové brownies z 5 ingrediencí

Fit pečený květák s Tandoori kořením a mátovým chutney

Punčová kolečka

Celerové hranolky

Octové brambůrky bez fritování

Video: Skvostný domácí chléb s karamelizovanou cibulkou

Ostružinové smoothie