Zdravý čokoládový dort s banánovo-kokosovým krémem

Paleo – v dnešní době stále více populární životní styl mnoha lidí, a to nejen v Česku, ale především ve světě. Nechci se tu pouštět do vysvětlování, proč je paleo fajn nebo proč fajn není. Jedno však vím jistě, mě paleo baví. Nemusíte však být zastánci palea, abyste si mohli připravit tento dort. Neobsahuje mouku, mléčné výrobky, skoro ani cukr. Je tedy vhodný jak pro lidi s intolerancí laktózy, bezlepkáře, příznivce palea, ale také pro děti a všechny ty, které baví zdravý životní styl. Korpus dortu je složen pouze z 80% čokolády a vajec a věřte mi, absolutně nepoznáte, že v něm není mouka. Chuťově je dort sladký tak akorát, sladkost totiž způsobují pouze banány. Jako zdravá snídaně, svačina nebo třeba jako dezert ke kávě je tenhle banana cake naprosto ideální.

Kate's Cuisine

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na paleo banánový dort budete potřebovat:

Korpus:

  • 6 vajec
  • 200 g 80% čokolády

Krém:

  • 430 g banánů
  • 370 g kokosového mléka

Ozdobení dortu:

  • 30 g nasekaných pekanových ořechů
  • kousek nastrouhané 80% čokolády
  • olej z vlašských ořechů (já použila od Bohemia olej) dle chuti

Postup

1

Oddělte žloutky od bílků, čokoládu nalámejte na malé kousky.

2

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Když je rozpuštěná, přidejte k ní žloutky a opatrně obojí spojte pomocí šlehací metly tak, aby vznikla hustá celistvá hmota.

3

Bílky vyšlehejte do pevného sněhu.

4

K sněhu přidejte čokoládovou hmotu a důkladně, avšak opatrně spojte.

5

Těsto přelijte do formy na dort, který máte vystlaný pečicím papírem.

6

Nyní dejte těsto ve formě do předehřáté trouby na 170 stupňů péct.

7

Pečte 30 minut.

8

Po upečení nechte při pokojové teplotě zchladnout.

9

Banány zbavte slupky a nakrájejte je na menší kousky.

10

Kousky banánů přendejte do vyšší nádoby (nejlépe od tyčového mixéru).

11

K banánům přidejte kokosové mléko a pomocí tyčového mixéru obojí rozmixujte do hladké hmoty.

12

Hotový krém přendejte do mísy od robota nebo do nerezové mísy a dejte na hodinu vychladit do lednice.

13

Po hodině krém trochu prošlehejte buď pomocí robota, nebo ručně šlehací metlou.

14

Hotový krém opatrně vlijte na korpus (je sice hustý, ale tekutější). :-)

15

Krém posypejte dle chuti ořechy a nastrouhanou čokoládou a nakonec jej pokapejte olejem z vlašských ořechů.

16

Můžete ihned podávat. Uchovávejte v lednici.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Black forest cake

Brokolicové placičky s quinou a mozzarellou

10 Nejoblíbenějších receptů na Cheesecake

Vepřová panenka s jarní náplní

Reuben sendvič

Předvánoční lehký koláč z tvarohu a vanilkového pudinku

Muffiny s ovesnými vločkami bez tuku

Video: Veselý dort v podobě roztomilého ježečka

Bulgur s grilovaným lilkem a paprikou

Dobošové řezy

Celozrnný hrnkový knedlík ze špaldové mouky

Fitness těstoviny s avokádovo – špenátovou omáčkou a česnekem