Zdravější domáci piškoty

Proč si nepřipravit doma zdravější verzi piškotů, když je to tak jednoduché a za chvíli hotové. Navíc tyto jsou i bezlepkové!

Dětem zdravě

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100g rýžové mouky (pohankové, jáhlové, špaldové, …)
  • 2 vejce
  • Sladidlo – použila jsem třtinový cukr, asi 60g rozemletý na moučku, klidně se dá použít i rýžový/datlový/javorový/.. sirup, ale bude potřeba dodat i více mouky

Postup

1
Vyšlehat sníh z bílků.
2
Vyšlehat žloutky se sladidlem.
3
Přimíchat žloutky k bílkům a lehce míchat.
4
Přimíchat žloutky k bílkům a lehce míchat.
5
Dávat lžičkou nebo zdobícím sáčkem na pečící papír, peče se asi na 180 stupňů cca 10 - 12 minut.

Poznámka

Třtinový cukr jsem na moučku rozemlela v mixéru.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zapékané palačinky se špenátem a ricottou

Dýňové čtverečky s vanilkovým krémem a skořicí

Restovaná brokolice zapékaná s paprikou, čedarem a vejci

Perník | rychlý recept | bezlepkový a veganský

Nepečený dort s vanilkovým krémem, banány a arašídovým máslem

Banánové ovesné sušenky s hrozinkami a oříšky

Zapečené cukety plněné fazolemi,rajčaty a sýrem

Cibulová marmeláda

Máslové sušenky s brusinkami a bílou čokoládou nejen na Vánoce

Extra rychlé citronové lanýže z bílé čokolády

Vegeburgery s domácími houskami i majonézou

Čokoládovo-cuketová buchta