Zdravá citronovo-čočková polévka s kurkumou

Díky čočce je polévka krásně krémová a díky kurkumě i protizánětlivá. Má nádherně plnou chuť, které dává základ orestovaná mrkev. Je navíc kompletně bez mléka, masa a jiných živočišných produktů.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule
  • 2 (200 g) střední mrkve
  • 5 stroužků česneku
  • 1,5 litru zeleninového vývaru
  • 1,5 hrnku (300 g) červené čočky
  • 1 hrnek (150 g) kukuřice
  • 2 lžičky kurkumy
  • 1 lžička kari
  • šťáva z 1 citronu
  • čerstvý pepř

Postup

1

Ve větším hrnce rozehřejte olej, přidejte k němu mrkev a cibuli, které společně 5 minut opékejte na mírném ohni. Poté přidejte prolisovaný česnek a společně opékejte 1 minutu.

2

Přidejte do hrnce všechny ostatní ingredience vyjma citronové šťávy a pepře. Přiveďte k varu a vařte 20 minut.

3

Ochutnejte zda je čočka dostatečně měkká. Pokud ano, sundejte z plotny a vše rozmixujte tyčovým mixérem. Mixovat nemusíte pokud nechcete, ale díky červené čočce bude polévka po rozmixování krásně krémová.

4

Do polévky nakonec přidejte šťávu z citronu a čerstvě mletý pepř. Můžete dozdobit mletým pepřem, plátky citronu a zakápnout olivovým olejem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vláčné kakaové řezy s jemnou tvarohovou náplní a vůní citrónu

Black forest cake

Hovězí líčka na víně

Luxusní čokoládový dort s vrstvou cheesecaku s příchutí arašídového másla

Recept na domácí levandulový sirup a vanilkovo-levandulové sušenky

Cuketovo-mrkvové placičky se sýrem

Rukolový krém

Masové kuličky s mozzarellou

Rychlé langoše bez kynutí a plné sýra

Domácí Pribináček z tvarohu a smetany

Ovocné mini koláčky z listového těsta

Zdravější domáci piškoty