Žampionové rizoto

Ať už použijete místo žampionů cokoliv, je skvělé, krémové. Mňammí :)

Marti

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 lžíce másla
  • 2 cibule (nasekané najemno)
  • 300 g rýže
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • oregano
  • hrášek
  • žampiony
  • sýr a pažitka na posypání

Postup

1

Žampiony vhodíme do kastrůlku s 1 lžící másla, po chvilce podlijeme trochou vody, osolíme a podusíme. V dalším kastrůlku si ohřejeme vývar.

2

V jiném nepřilnavém hrnci si rozpustíme 2 lžíce másla s troškou oleje, přisypeme nakrájenou cibuli a opékáme do změknutí.

3

Poté vhodíme rýži, podlijeme ji asi 2 naběračkami vývaru a mícháme vařečkou. Po chvilce se voda vypaří, takže přilijeme zase další 2 naběračky. Rýže se takto vaří asi 20 minut. Dobré je, že ji můžeme průběžně ochutnávat.

4

Nakonec do ní vmícháme trošku nasekaného oregana, hrášek, slité žampiony a pořádně promícháme. Popřípadě dochutíme.

5

Podáváme posypané sýrem a pažitkou.

Poznámka

Rizoto by se mělo sníst ještě teplé, ale i ohřáté bylo pořád dobré.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Karamelizované restované banány s rumem a skořicí do 30 minut

Bezlepkový koláč s tvarohem a borůvkami

Mňamózní čokoládička

Křehké sýrové tyčinky z quinoy

Bulgurový koláč s rajčaty, mozzarelou, žampióny

Krémové cuketové rizoto

„Skotská vejce“ – vejce pečená v masové směsi s hořčicí a petrželí

Soba nudle s krůtím masem a bylinkami

Borůvkové smoothie s kokosovým mlékem

Mrkvová kaše s patizonem a ořechy

Zeleninová polévka s červenou čočkou a quinoi

Smažené lilky