Vyzkoušený recept na jednoduchý domácí jogurt pro zdraví

Bílý jogurt je zdravý, krásně krémový a má mnoho využití v kuchyni. Pokud chcete zdravější a levnější variantu jogurtu, než jaký seženete v supermarketech, zde je ideální řešení. K výrobě stačí pouze mléko a lžička jogurtu s živou kulturou.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 l polotučného či plnotučného mléka (ovšem ne trvanlivého)
  • bílý jogurt s kulturou

Postup

1

Mléko ohřejeme na sporáku tak,aby se nám na povrchu vytvořil škraloup. Tímto se zbavíme veškerých bakterií.

2

Škraloup odstraníme a necháme mléko zchladnout na cca 30 °C.

3

Poté přidáme kupovaný bílý jogurt (stačí lžíce) a důkladně zamícháme.

4

Připravíme si uzavíratelné nádoby – ideálně skleněné a pro jistotu je převaříme.

5

Směs přelijeme do uzavíratelných nádob, nejlépe skleněných a pevně zašroubujeme.

6

Jogurt necháme stát na teplejším místě cca 8 hodin. Ideálně zabalený například v ručnících, aby zůstal co nejvíce v teple a jogurtová kultura se lépe rozmnožila.

7

Hotový jogurt by měl kysele vonět a mít hustou, krémovou strukturu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Ovesné placičky s mákem

Čokoládová pěna

Zeleninový guláš

Jahodový dort s překvapením

Hurmašice – sladké bochánky plněné mletými ořechy s citrónovou polevou

Vanilkové cupcakes s jemným krémem a marcipánem

Polévka z bílé ředkve s klíčky

Domácí zdravá nutella bez éček

Tvarohové knedlíčky s ovocným přelivem

Ovesná kaše s jablky, ořechy a skořicí

Lososové teriyaki

Snadná hrnková bábovka s mákem