Vyzkoušený recept na jednoduchý domácí jogurt pro zdraví

Bílý jogurt je zdravý, krásně krémový a má mnoho využití v kuchyni. Pokud chcete zdravější a levnější variantu jogurtu, než jaký seženete v supermarketech, zde je ideální řešení. K výrobě stačí pouze mléko a lžička jogurtu s živou kulturou.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 l polotučného či plnotučného mléka (ovšem ne trvanlivého)
  • bílý jogurt s kulturou

Postup

1

Mléko ohřejeme na sporáku tak,aby se nám na povrchu vytvořil škraloup. Tímto se zbavíme veškerých bakterií.

2

Škraloup odstraníme a necháme mléko zchladnout na cca 30 °C.

3

Poté přidáme kupovaný bílý jogurt (stačí lžíce) a důkladně zamícháme.

4

Připravíme si uzavíratelné nádoby – ideálně skleněné a pro jistotu je převaříme.

5

Směs přelijeme do uzavíratelných nádob, nejlépe skleněných a pevně zašroubujeme.

6

Jogurt necháme stát na teplejším místě cca 8 hodin. Ideálně zabalený například v ručnících, aby zůstal co nejvíce v teple a jogurtová kultura se lépe rozmnožila.

7

Hotový jogurt by měl kysele vonět a mít hustou, krémovou strukturu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zdravé cuketové lasagně s voňavými bylinkami

Jednoduchý banánový dort se žloutkovým krémem a šlehačkou

Video: Dokonalý pečený květák bohatě provoněný kořením

Quinoa na kari

Zdravý čokoládový dort s banánovo-kokosovým krémem

Patizon s cottage sýrem s kuskusem a rýžovými vrtulemi

Žloutkové portugalské koláčky z listového těsta – oblíbené po celém světě

Jahodové knedlíky s tvarohem

Fazole alla bud spencer

Super rychlé nepečené čokoládové sušenky z ovesných vloček

Perník s bebe sušenkami a marmeládou

Rychlý salát se zelím, jablky a olivovým olejem