Výborná velikonoční nádivka nejen na Velikonoce

Toto nádivku máme moc rádi, takže ji rozhodně nedělám jen na Velikonoce.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Potřebujeme:

  • 6 rohlíků (mohou být starší)
  • 3 vejce pokojové teploty
  • 1–2 lžíce másla
  • 100 ml smetany
  • 150 ml mléka
  • kousek uzeného
  • 3 hrsti listového špenátu
  • sůl

Postup

1

Rohlíky nakrájejte na kostičky a asi 3/4 dejte na plech s pečicím papírem a nechejte cca 20 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Zbytek nechejte v míse. Vyšlehejte sníh z bílků, žloutky utřete s rozpuštěným máslem. Ke žloutkové směsi přilijte smetanu i mléko a rozkvedlejte.

2

Uzené maso rozkrájejte na drobné kostičky, špenát omyjte a nechejte okapat. Vše kromě sněhu smíchejte s nakrájenými rohlíky (včetně těch opražených z trouby). Dosolte a opatrně vmíchejte sníh.

3

Hmotu dejte do formy na biskupský chlebíček vyloženou pečicím papírem. Pečte asi půl hodiny na 180 °C. Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Luxusní ovesná kaše s čokoládou, banány a arašídovým máslem

Rýžové tortilly

Duhové nudle

Čokoládová kaše s banánem a burákovým máslem

Energetická ovesná kaše se skořicí plná vlákniny a bílkovin

Zmrzlinový sandwich

Brokolicové pyré

Tempeh s červenou cibulí a pórkem

Dýňové tortilly s květákovo špenátovým pyré a fazolemi

Jednoduché banánové sušenky

Veganská koprová omáčka

Houbová sůl